Over Biomon

BioMon Netherlands Center for Genetic Biodiversity Assessment heeft een krachtige ambitie: 

BioMon wil hét toonaangevende kenniscentrum voor hoogwaardige genetische biomonitoring en beoordeling in Nederland en daarbuiten worden.

Bundeling van krachten
BioMon is een unieke samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center, het Centrum van Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden, KWR Watercycle Research Institute en BaseClear. Wij bundelen daarmee state-of-the art infrastructuur van high tech laboratoria, marktkennis en klantgerichtheid met unieke genetische referentie databases en toonaangevende expertise op het gebied van taxonomie, ecologie, evolutie en genetica.

Basis in wetenschappelijk onderzoek
Met ons wetenschappelijk onderzoek ondersteunen we onze marktproducten en hebben we de kennis om methoden van genetische BioMonitoring blijvend te innoveren. Deze combinatie van wetenschappelijke en commerciële expertise en infrastructuur is bijzonder, zowel in Nederland als daarbuiten.

Over de partners
De vier partners brengen hun expertise samen in BioMon.

De kracht van BioMon:

  • State-of-the-art infrastructuur
  • Bewezen hoogwaardig klantgericht werken
  • State-of-the-art interpretatie van data
  • Vooroplopers nieuwe technieken (innovatie, excellent wetenschappelijk onderzoek)

Naturalis Biodiversity Center
Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit en beheert een van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Naturalis heeft niet alleen een uitstekende referentie collectie – inclusief DNA bibliotheek – maar ook wetenschappers op het gebeid van genetica en bioinformatica en uitstekende onderzoeksfaciliteiten.

Centrum voor Milieuwetenschappen, Universiteit Leiden
CML is een van de toonaangevende instituten op het gebied van milieuduurzaamheid wereldwijd. CML draagt bij aan een duurzaam beheer van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. CML heeft twee verschillende onderzoeksprogramma's: Conservation Biology en Industrial Ecology. CML heeft uitstekend veldlabfaciliteiten en expertise op het gebied van aquatische en terrestrische ecosysteem analyses.

KWR
KWR is een belangrijke partner in de Nederlandse waterketen bij het toepasbaar maken van innovaties. KWR werkt op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Er is veel expertise op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie en microbiele processen.

BaseClear
De gerenomeerde en hoogstaande labfaciliteiten van BaseClear bieden superieure kwaliteit DNA/RNA sequencing en bioinformatica. Bij BaseClear is veel expertise op het gebied van microbial genomics.

Faciliteiten en expertise

Wij bundelen state-of-the art infrastructuur van high tech laboratoria en marktkennis met unieke genetische referentie databases en toonaangevende expertise op het gebied van taxonomie, ecologie, evolutie en genetica. 

Meer over faciliteiten en expertise
Logo 949
Logo 950
Logo 951
Logo 952